Man (51) overleden na mishandeling, drie verdachten aangehouden (update)

De politie doet onderzoek rond de plaats delict
De politie doet onderzoek rond de plaats delict © De Vries Media
Bij een mishandeling aan de J.A. De Bree-Meijerstraat in Hoogkerk is zondagochtend rond kwart voor vier een 51-jarige man uit Groningen overleden.
De politie kan op dit moment nog niet zeggen hoe de man is mishandeld, maar sluit niet uit dat hij is gestoken. Hulpverlening kwam voor de man te laat. Het slachtoffer overleed ter plekke.
Volgens berichten op social media en omwonenden is het slachtoffer de eigenaar van een Grieks restaurant in de stad Groningen. De politie doet geen uitspraken over de identiteit van de man.

Drie verdachten opgepakt

Er zijn inmiddels drie verdachten (23, 24 en 51) aangehouden, allen woonachtig in Groningen.
De politie vermoedt dat het incident het gevolg was van een uit de hand gelopen ruzie. Volgens een woordvoerder worden de verdachten op dit moment verhoord. Daarnaast wordt gesproken met getuigen.

Honkbalknuppels gevonden

De technische recherche is een onderzoek gestart. Op foto's van een incidentenfotograaf is te zien dat in de buurt twee honkbalknuppels op straat lagen, die door rechercheurs zijn meegenomen.
De politiewoordvoerder kan dat niet bevestigen: 'We doen uitgebreid sporenonderzoek. Daarbij worden alle spullen in beslag genomen die van belang zijn voor het onderzoek.'
Onderzoek in de straat
Onderzoek in de straat © ProNews

Omgeving afgezet voor onderzoek

In verband met het onderzoek is de plaats delict 'ruim afgezet', aldus de woordvoerder. Ook de Christinastraat en het kruispunt met de J.A. de Bree-Meijerstraat zijn afgesloten. Tijdens het onderzoek worden ook politiehonden en drones ingezet.
Het bericht is aangevuld met nieuwe informatie van de politie.