Drie brandweermannen dood bij brand in De Punt

DE PUNT - Drie brandweerlieden van het vrijwillige brandweerkorps uit Eelde zijn om het leven gekomen bij het bestrijden van een grote uitslaande brand bij jachtwerf Beuving in De Punt, vlakbij Eelde.
Het gaat om de brandweermannen Egbert Ubels (38), Raymond Soyer (29) en Anne Kregel (48). Hoe de slachtoffers precies om het leven zijn gekomen is nog onduidelijk. Een onderzoek wordt ingesteld. Voor de nabestaanden en de overige hulpverleners, die zwaar aangeslagen zijn, is slachtofferhulp ingeschakeld.
Beelden: Martin Nuver/112groningen
De brand ontstond even na 14.00 uur in een loods waarin schepen -meest plezierjachten- waren gestald. In de loods waren naar verluid ook olie en gasflessen aanwezig. Het vuur werd bestreden door een groot aantal brandweerkorpsen uit de provincies Drenthe en Groningen. Ook de brandweer van luchthaven Eelde verleende assistentie. De gemeente Tynaarlo riep een crisisteam in het leven.
Beelden: Henk Visser/DMA-Studios
De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling. De rook was tot in de wijde omtrek te zien en dat trok veel ramptoeristen. Op- en afritten van de snelweg A28 werden afgesloten. Diverse mensen kregen door de rook last van hun luchtwegen. Of bij de brand gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen is nog onbekend.

Foto: Jelle Krijthe/112Groningen

Verslagenheid

Nadat de namen van de drie slachtoffers bekend waren gemaakt is in Eelde-Paterswolde met grote verslagenheid gereageerd op hun overlijden. Alle festiviteiten in het dorp zijn afgelast. Op de website van één van de slachtoffers stromen de condoleances binnen.
Voor mensen die zich die betrokken voelen bij de brand in De Punt is een telefoonnummer geopend: 0592-266662.

Foto: Jelle Krijthe/112Groningen