Jan Henk de Groot voor vijfde keer op 1 in de Zomerhit Top 60

Jan Henk de Groot
Jan Henk de Groot © René Walhout/RTV Noord
Jan Henk de Groot staat, met het nummer Mamme van Michel, al weer voor de vijfde keer op de eerste plaats van de Zomerhit Top 60. Het was ook de vijfde keer dat de hitlijst werd samengesteld.
Dat gebeurde traditiegetrouw door de luisteraars van het programma Goud op Noord. Gevraagd werd naar een plaat die hen het ultieme zomergevoel geeft.
Al die te gekke nummers die voorbij komen: dan kan het toch niet waar zijn dat ik weer op de eerste plaats sta?
Jan Henk de Groot
'Voor de vijfde keer al? Jeetje', reageert De Groot. 'Klinkt altijd natuurlijk heel dom, maar ik had het echt helemaal niet verwacht. Ik luister op een buurtbarbecue al de hele middag naar al die te gekke nummers die voorbijkomen. Dan kan het toch niet waar zijn dat ik weer op de eerste plaats sta?'

Vrolijk

Waarom het nummer het zo goed doet? 'Vanwege het onderwerp, de grappige tekst en omdat het vrolijk is', denk De Groot. 'Bij optredens krijg ik er altijd heel veel opmerkingen over.'
Jan Henk de Groot - Mamme van Michel

8 Groningse platen

Behalve Jan Henk de Groot, stonden er nog twee andere Groningse producties bij de bovenste 20. Hoornse Plas van Rooie Rinus en Pé Daalemmer eindigde op 4, terwijl Mooie dag van Steernvanger op de 14de plaats terechtkwam. In totaal stonden acht Groningse platen in de Zomerhit Top 60 van 2020.
De Zomerhit Top 60 wordt ieder jaar uitgezonden op de laatste dag van de zomervakantie.