N361 is na zes weken weer open, maar Adorp is nog niet blij

De N361 tussen Adorp en Winsum is na zes weken van werkzaamheden weer open, maar nog niet iedereen is tevreden over het resultaat.

De N361 is voorzien van geluiddempend asfalt, in de bebouwde kommen ligt nu reflecterend asfalt en ook zijn kruisingen veiliger gemaakt. Sijbrand Stratingh, voorzitter van dorpsbelangen Adorp, is blij dat de weg weer open is. Toch heeft hij nog een aantal wensen.

'De provincie heeft ons wel gehoord, maar er is niet geluisterd', laat hij weten.

Drie verbeterpunten

Er zijn wat betreft Stratingh nog een drietal zaken die op de N361 in zijn dorp voor verbetering vatbaar zijn.

Bij de entrees van het dorp kun je met 80 of 90 km/uur voorbij rijden
Sijbrand Stratingh - Dorpsbelangen Adorp

'Er ligt een rode band in het midden van het het asfalt', zegt hij, 'maar daar houdt niemand zich aan. Ook hebben ze bij de entrees van het dorp een druppel neergelegd, maar daar kun je met 80 of 90 km/uur nog gerust aan voorbij rijden...'

Geen hekken

En het belangrijkste, zegt Stratingh, is dat er bij de oversteek bij het Witte Hoes geen hekken zijn geplaatst. En om die hekken hebben de Adorpers al lang geleden gevraagd.

'Om te voorkomen dat kinderen daar snel gaan oversteken', zegt hij. 'Ouders zijn namelijk, ondanks de stoplichten, nog steeds bang om hun kinderen daar alleen de straat over te laten steken.'

Corona

Na veranderingen van vorig jaar zomer, toonde Stratingh zich al sceptisch. 'De corona heeft natuurlijk een rol gespeeld', realiseert hij zich. Niettemin hoopt hij dat de wensen van de Adorpers alsnog zullen worden gehoord.

Lees ook:
- N361 tussen Adorp en Winsum vanaf juli zes weken gesloten
- Adorpers niet tevreden met vernieuwde N361: 'Dit is onacceptabel!'

Deel dit artikel:

Recent nieuws