Stille tocht 'in blote pens' voor slachtoffers ongeluk Finsterwolde

Bloemen en een achtergebleven wieldop op de plek van het ongeval
Bloemen en een achtergebleven wieldop op de plek van het ongeval © Noor Vloeimans/RTV Noord
Vrienden van de omgekomen Boye, Sebastiaan en Alex organiseren voor aankomende woensdag een stille tocht.
De tocht is niet alleen om de drie mannen te herdenken die in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een ernstig auto-ongeluk aan hun eind kwamen. De vriendin van Boye, die nog in het ziekenhuis ligt, willen ze ook in hun gedachten meenemen.
'Zij vecht nog voor haar leven', laat Jan Sibering uit Tripscompagnie weten. Hij heeft de stille tocht namens de vrienden georganiseerd. Vanaf de Hakenweg in Finsterwolde vertrekt de stoet om half zeven naar de plek van het ongeluk, even buiten het dorp.

In de blote pens met een blik bier

'Alle mannen gaan in de blote pens', vertelt Sibering. 'Boye liep er ook altijd zo bij. Ook als het regent gaan we zonder shirt.' Hij vraagt belangstellenden een witte roos mee te nemen en een mondkapje vanwege corona.
De vriendenploeg neemt ook ieder een tray Schultenbrau-bier mee. 'Dat dronken ze altijd', zegt Sibering. 'We willen bij de plek van het ongeluk op ze proosten.' Hij is nog bezig met het regelen van een geluidsinstallatie.

Enorme toestroom

Hij verwacht een enorme toestroom. De familie van de omgekomen mannen is op de hoogte van de tocht en volgens Sibering vinden ze het een prachtig gebaar.
Het overlijden van drie dorpelingen is hard ingeslagen in hun woonplaats Bad Nieuweschans.
Wanneer de uitvaarten zijn, is nog niet bekend. De lichamen van de mannen zijn nog niet vrijgegeven door het Openbaar Ministerie.
In Bad Nieuweschans zijn ook plannen om een tocht te organiseren. Wanneer die plaatsvindt en hoe die eruit gaat zien, is nog niet bekend.