Vaten gedumpt in Zuidlaarderveen

Een dumping van drugsafval
Een dumping van drugsafval © Van Oost Media
Aan De Knijpe bij Zuidlaarderveen is dinsdagmorgen een hoeveelheid vaten gevonden. Het is nog niet bekend of het om drugsvaten gaat.
De vondst volgt op de ontdekking van een dumping aan De Bulten in Annen, aan de rand van het waterwingebied van de Waterleidingmaatschappij Drenthe, meldt RTV Drenthe.

Drugsvaten

Daar vond een terreinbeheerder van de WMD dinsdagochtend verschillende vaten en andere materialen, waarvan wordt vermoed dat het om drugsafval gaat. De politie en brandweer zijn direct ingeschakeld. De omgeving is afgezet met linten.
Annemoreen Ooms van de WMD laat weten dat aan De Bulten waarschijnlijk geen chemische stoffen zijn weggelekt. Een afvalverwerker neemt de drugsafval, onder politiebegeleiding, mee naar het afvaldepot.

Alert

De politie waarschuwt mensen om alert te zijn op bestelauto's of kleine vrachtwagens op een niet voor de hand liggende plaats, zoals het het bos of buitengebied.
De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben op één van beide locaties om zich te melden, ook willen ze graag weten of mensen camerabeelden hebben.