Donar speelt Champions League-kwalificatie op neutraal terrein

Thomas Koenis maakt een score tegen het Belgische Spirou Basket
Thomas Koenis maakt een score tegen het Belgische Spirou Basket © Orange Pictures
De opzet van de kwalificatie voor de Champions League gaat er anders uitzien voor de basketballers van Donar. In plaats van met een uit- en een thuisduel wordt de kwalificatieronde gespeeld in toernooivorm en op neutraal terrein.
De reden is dat veel clubs moeite hebben met het boeken van reizen, vanwege het coronavirus. Er zullen nu vier toernooien gespeeld worden in de kwalificatieronde, elk bestaande uit twee halve finalewedstrijden en één finalewedstrijd.

Dnipro

Dat betekent dat Donar in het eigen toernooi in de halve finale één wedstrijd speelt tegen Dnipro uit Oekraïne. De andere halve finale gaat tussen Iraklis uit Griekenland en het Cypriotische Keravnos. De winnaars spelen tegen elkaar in de finale. De winnaar van de eindstrijd gaat door naar de hoofdronde van de Champions League.

Europe Cup

Wanneer Donar tijdens dit toernooi verliest, gaan de Groningers een niveau lager verder in de poulefase van de Europe Cup. Uiterlijk vrijdag wordt bekend waar en wanneer de kwalificatietoernooien plaatsvinden.