Kijk terug: stille tocht voor omgekomen Boye, Sebastiaan en Alex

Familie, vrienden, kennissen en andere belangstellenden liepen woensdagavond vanaf de gemeentelijke werkplaats in Finsterwolde naar de plaats waar het dodelijke ongeval van afgelopen vrijdagnacht plaatsvond.
Alex Killestein, Boye Lap en Sebastiaan Schut kwamen om het leven bij een auto-ongeluk. Sandra, de automobiliste en tevens de vriendin van Boye, ligt nog in het ziekenhuis. Haar toestand is volgens de familie stabiel, maar zorgwekkend.

Ongeluk

Afgelopen vrijdag hadden Sebastiaan en Boye een verjaardagsfeestje. Boye belt zijn vriendin met de vraag of zij hen thuis kan brengen. Buurman Alex rijdt met haar mee, omdat hij niet wil dat zij alleen op pad gaat.
Maar kort nadat het viertal weg rijdt, gaat het mis. De auto knalt tegen een boom, belandt vervolgens in de sloot en vliegt in brand. De vrouw overleeft het ongeval, de drie mannen komen om.
Mensen hebben tijdens de stille tocht een witte roos meegebracht.
Mensen hebben tijdens de stille tocht een witte roos meegebracht. © Marco Grimmon/RTV Noord

Stille tocht

Om de mannen te herdenken en steun te betuigen aan Sandra, familie, vrienden en kennissen, werd een stille tocht georganiseerd. Belangstellenden werd gevraagd om een witte roos mee te nemen en daar werd volop gehoor aan gegeven.
‘Het moet een mooi afscheid worden, dat verdienen zij!’, vertelde Jan Sibering, één van de organisatoren.
Bekijk hier de beelden van de stille tocht terug
Beelden van de stille tocht in Finsterwolde