Westerkwartier verruimt openingstijden gemeentehuizen

Het gemeentehuis van Zuidhorn
Het gemeentehuis van Zuidhorn
Inwoners van Westerkwartier kunnen binnenkort weer een afspraak maken voor het aanvragen en afhalen van een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs op maandag- en donderdagavond in de gemeentehuizen in Zuidhorn en Leek.
Ook kunnen inwoners weer op woensdagmiddag een afspraak maken in de twee bovengenoemde gemeentehuizen. De verruiming gaat in op maandag 31 augustus.

Afspraak maken

Vanwege het coronavirus voerde Westerkwartier beperkte openingstijden in en kon alleen na het maken van een afspraak een bezoek worden gebracht aan het gemeentehuis. Die regel blijft gehandhaafd. Ook blijven de al geldende openingstijden van kracht.
Voor het aanvragen van een rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs moet online een afspraak worden gemaakt, voor alle andere bezoeken aan het gemeentehuis moet telefonisch een afspraak worden gemaakt.

Plexiglas en looplijnen

De gemeentehuizen in Grootegast en Marum blijven voorlopig gesloten. In Leek en Zuidhorn zijn maatregelen genomen om inwoners en medewerkers te beschermen. De balies zijn voorzien van plexiglas en er zijn looplijnen aangebracht.