Winsum naast het allermooiste ook het allereerlijkste dorp

De huldiging van Winsum als 'Allermooiste dorp van Nederland'
De huldiging van Winsum als 'Allermooiste dorp van Nederland' © Jaap Hoekzema
Winsum is maandag uitgeroepen tot allermooiste dorp van Nederland. Onze verslaggever Jeroen Berkenbosch constateert dat het dorp zich ook op een ander terrein onderscheidt.
De titel 'allermooiste dorp van Nederland' werd donderdag officieel bezegeld met de overhandiging van een plakkaat en een klein feestje bij de boogbrug in Winsum. Er waren genodigden en ik mocht voor RTV Noord de huldiging filmen.
Vanwege de corona moest ik op afstand blijven. Om toch opnames van dichtbij te maken monteerde ik een kleine GoPro camera aan de boogbrug.
De plek van de camera.
De plek van de camera. © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
Met de grote camera sta ik dus op afstand de feestelijkheden te filmen. Na afloop nog wat interviews en dan naar huis. Als ik thuis in Groningen m'n materiaal wil gaan monteren kom ik erachter dat ik iets vergeten ben: de kleine camera hangt nog steeds aan de brug!
Verslaggever Jeroen Berkenbosch interviewt ANWB-directeur Frits van Bruggen
Verslaggever Jeroen Berkenbosch interviewt ANWB-directeur Frits van Bruggen © Jaap Hoekzema
De huldiging is dan al uren achter de rug, en ik vrees dat ik de camera kwijt ben. Niets is minder waar, blijkt als ik de ondernemersvereniging bel: ‘Hij hangt er nog gewoon hoor’. Sterker nog, de camera heeft al die uren gedraaid, en dat levert bijzondere beelden op.
Beelden van toeristen die het allermooiste dorp met eigen ogen willen bekijken. Geluk bij een ongeluk zal ik maar zeggen.