Vakantiebaan in zorg of techniek ligt voor oprapen

GRONINGEN - Jongeren met verstand van techniek of interesse in de zorg hoeven niet lang naar een vakantiebaantje te zoeken.
Het personeelstekort in beide sectoren is nijpend en dat wordt in de zomermaanden alleen maar erger. Het Centrum Vakopleiding van het Noorderpoortcollege, dat voorziet in opleidingen in onder meer de zorg en de techniek, krijgt veel vragen van bedrijven en uitzendorganisaties die op zoek zijn naar personeel.
Daarom besloot Het Centrum Vakopleiding een banenmarkt te organiseren om uitzendbureaus en werkzoekenden nader tot elkaar te brengen. Zo'n 20 uitzendorganisaties deden mee aan Work2Do, zoals de banenmarkt heet. Ook banen in de administratieve sector werden dinsdag onder de aandacht gebracht. De banenmarkt vond plaats tussen twee en vier uur, aan de Euvelgunnerweg in de stad Groningen.
De belangstelling voor de beurs was niet al te groot, waarschijnlijk door de eindexamens en de busstaking. Vrijdag en zaterdag wordt nog een grote banenbeurs gehouden in de stad.
Overigens merken uitzendorganisaties steeds vaker dat mensen niet meer erg te porren zijn voor een uitzendbaan en liever voor een vaste aanstelling gaan.