Instellingen

Leerling van basisschool De Vlinder in Ter Apel heeft corona

OBS De Vlinder
OBS De Vlinder © Sander Foekens/RTV Noord
Een leerling van openbare basisschool De Vlinder in Ter Apel is besmet met het coronavirus. Ouders zijn daarover eerder deze week ingelicht door de schooldirectie.
'Ons geluk is dat de leerling in de zomervakantie ziek is geworden en maandag, op de eerste schooldag, niet naar school is geweest. Het kind heeft andere leerlingen of leerkrachten dus niet kunnen besmetten. Al weten we dat de overdrachtkans bij kinderen klein is', zegt onderwijswethouder Wietze Potze van Westerwolde, de verantwoordelijk schoolbestuurder.

Andere tests bleken negatief

Volgens Potze hebben de ouders van het besmette kind 'precies gedaan wat ze moesten doen: hun kind bij gezondheidsklachten thuisgehouden en ook nog laten testen'. Dinsdag bleek die test positief.
Omdat het kind vorige week wel heeft gespeeld met vriendjes van school, hebben meer ouders intussen coronatests laten doen. 'De uitslagen daarvan zijn gisteren en eergisteren binnengekomen en waren gelukkig allemaal negatief', aldus Potze. De GGD heeft een bron- en contactonderzoek ingesteld.

Milde klachten

Met de besmette leerling gaat het goed; volgens schooldirecteur Anita Klompsma kampt de jongen slechts met milde verkoudheidsklachten. Hij zit nu in thuisquarantaine en mag, normaal gesproken, in de loop van volgende week weer naar school.
Enkele andere kinderen zijn uit voorzorg een aantal dagen thuisgebleven. 'Maar de eerste kinderen waren vandaag alweer op school', zegt Klompsma.

Geschrokken

De directeur zegt wel geschrokken te zijn van de besmetting: 'Gelukkig hebben we goede protocollen opgesteld. Dat geeft nu veel rust, ook bij het personeel. Heel fijn ook dat de ouders van het besmette kind zo transparant en eerlijk zijn geweest en meteen actie hebben ondernomen. Daar kan iedereen een voorbeeld aan nemen.'
Op obs De Vlinder zitten ruim tweehonderd leerlingen.