Donar wint nipt in coronaproof MartiniPlaza

Donar heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Het werd in MartiniPlaza 74-72 tegen Bakken Bears.
Zo'n 200 toeschouwers waren getuige van de zege. Ze droegen allemaal mondkapjes en zaten anderhalve meter van elkaar op de tribune. Klappen mocht wel, juichen niet.

Traditioneel applaus

Het traditionele applaus tot de eerste score van Donar duurde niet lang. Davonté Lacy maakte al snel zijn eerste driepunter. Later scoorde hij nog twee keer van ver. Zijn puntentotaal kwam uit op veertien. Daarmee werd hij geen topscorer aan de kant van Donar.
Mondkapjes in MartiniPlaza
Die titel ging naar twee spelers: Will Moreton en Jarred Ogungbemi-Jackson maakten elk vijftien punten. Damjan Rudez kwam schietend moeizaam op gang. Met een aantal fraaie assists gaf de oud-NBA speler zijn medespelers de kans om te scoren. Zijn eerste twee punten voor Donar vielen diep in de tweede helft. Hij zette de stand op 35-29. De marge bij rust was iets kleiner, 37-33.

Goede kant van de score

In de tweede helft bleef Donar lange tijd aan de goede kant van de score, maar raakte nooit ver uit zicht voor Bakken Bears. Het Deense team nam zelfs de leiding bij de stand 66-69. Rudez zorgde er met een driepunter voor dat het weer gelijk werd. Moreton deed vlot daarna hetzelfde. Een driepunter van de Denen zorgde nog voor spanning. Rudez zorgde uit een vrije worp voor de eindstand.
Zondag speelt Donar opnieuw tegen Bakken Bears.