Grootschalige creditcardfraude via gestolen brieven

GRONINGEN - De politie heeft twee Stadjers van 29 en 37 jaar oud aangehouden voor fraude met gestolen brieven. De twee zouden voor zo'n 50.000 euro aan schade hebben veroorzaakt.
Volgens de politie hebben de mannen met valse sleutels postbussen leeggehaald. Dat gebeurde in portiekflats in het zuiden van de stad Groningen en in Haren. De gegevens uit die poststukken werden vervolgens gebruikt om creditcards aan te vragen. De creditcards werden bezorgd bij een leegstaande woning aan de Javalaan in Groningen. Daar is tenslotte geld mee opgenomen of er zijn spullen mee gekocht.
De politie was het onderzoek naar de fraude vorig jaar al gestart nadat negen mensen aangifte hadden gedaan. In samenwerking met de creditcardmaatschappijen kwam de politie de twee op het spoor. Er bleken Tot nu toe zijn er 19 slachtoffers bekend bij de politie. De politie sluit niet uit nog veel meer gedupeerden zijn. Bij hun aanhouding hadden de mannen namelijk brieven van zo'n dertig tot veertig mensen in hun bezit.