Luiten na medailleoogst thuis feestelijk onthaald: 'Hele gave verrassing'

Marten Luiten (derde van links) wordt thuis feestelijk onthaald door vrienden en familie
Marten Luiten (derde van links) wordt thuis feestelijk onthaald door vrienden en familie © De Vries Media
Dressuurruiter Marten Luiten is zondag in zijn woonplaats Winschoten warm onthaald na thuiskomst van het EK uit Hongarije. Daar veroverde Luiten twee gouden en één bronzen medaille.
De 18-jarige Luiten mag zich al een succesvolle ruiter noemen sinds hij met pony's rijdt en verscheidene prijzen in de wacht sleepte, zowel provinciaal als nationaal.
Ook nadat Luiten met paarden ging rijden, bleef hij prijzen pakken. Met zijn KWPN-merrie Fynona laat hij nog steeds een stijgende lijn zien. Zo won hij vorig jaar driemaal zilver tijdens het EK voor junioren. Bij het EK voor Young Riders in het Hongaarse Pilisjásfalu stond hij afgelopen week weer driemaal op het erepodium.

NK

Overigens werd niet alleen Luiten met een applaus onthaald in Winschoten; dat gold voor het hele team waarmee hij actief was in Hongarije. De dressuurruiter had niet op het onthaal gerekend. 'Een hele gave verrassing', vond hij.
Veel tijd om bij te komen is er overigens niet. Met Fynona mag hij op 17 en 18 september alweer acte de présance geven op het NK in eigen land.