Opa, oma en kleindochter overvallen voor 40 euro en een paar bingokaarten

© De Vries Media
Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een woningoverval op het Flessingsterrein in Oude Pekela op 21 augustus vorig jaar. Daarbij werden een destijds 72-jarig echtpaar en hun 15-jarige kleindochter door twee indringers beroofd.
Op die woensdagavond zit om half twaalf 's avonds alleen de 72-jarige vrouw nog in de woonkamer, als twee mannen met een bivakmuts ineens een glazen schuifpui inslaan. De vrouw gilt, waardoor haar man en kleindochter gealarmeerd worden.

Opa raakt slaags met overvallers

Terwijl het meisje 112 belt, raakt haar opa in gevecht met de indringers. Bij die worsteling loopt de man verwondingen op. Hij werd bovendien met een wapen bedreigd, liet de politie in augustus vorig jaar al weten.
De daders maken bij de overval slechts 40 euro en een paar bingokaarten buit, maar volgens de politie is de impact voor de familie een jaar later nog steeds voelbaar. In de uitzending komen de slachtoffers zelf aan het woord. Ook worden meer details over de zaak verteld.

Spoorloos

De daders van de overval zijn nog altijd spoorloos. De politie hoopt met de uitzending op getuigen of informatie die kan helpen bij het oplossen van de zaak.
De uitzending van Opsporing Verzocht begint dinsdagavond om 20.35 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag om 14.15 uur op NPO 2.