Meer Groningers laten zich testen, aantal nieuwe besmettingen vrijwel gelijk

De afgelopen week hebben ruim 4500 mensen zich bij de Groningse GGD laten testen op COVID-19. Dat blijkt uit de nieuwste coronacijfers van de GGD.

In totaal zijn er in Groningen vijftig nieuwe besmettingen bijgekomen.

Vijftig nieuwe

Van de vijftig besmettingen kwamen 27 aan het licht door een test bij de GGD-testlocaties in UMCG en Veendam. De overige coronabesmettingen zijn buiten de GGD om ontdekt, bijvoorbeeld door testen bij huisartsen of instellingen.

Het totaal van vijftig positieve tests in de afgelopen week is vergelijkbaar met de week daarvoor; toen waren het er 52. Volgens GGD-woordvoerder Hanneke Mensink valt uit de cijfers nog niets te concluderen.

Het aantal mensen dat zich laat testen neemt de laatste weken steeds verder toe. Deze week waren het op de twee GGD-testlocaties dus 4500; de week ervoor een kleine 4000.

Tekst gaat verder onder de grafiek

Landelijk zijn er er de afgelopen week ruim 3500 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Ruim één procent daarvan dus in onze provincie. Het totaal aantal bevestigde Groningse besmettingen komt daarmee op 579 sinds de begin van de coronacrisis. Negentien mensen stierven aan het virus.

Percentage positieve tests

Landelijk lieten zich ruim 140.000 mensen testen, waarvan er 2,5 procent een positieve uitslag kregen en dus met het coronavirus zijn besmet. Bij de testlocaties van de GGD Groningen was 0,6 procent van het aantal tests positief de afgelopen week.

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg umcg
Deel dit artikel:

Recent nieuws