Maairobots gaan sportvelden Midden-Groningen korthouden

Anton Molema (links), gemeente Midden-Groningen, en Erik Drenth (rechts), wethouder sport gemeente Midden-Groningen op het sportpark in Schildwolde.
Anton Molema (links), gemeente Midden-Groningen, en Erik Drenth (rechts), wethouder sport gemeente Midden-Groningen op het sportpark in Schildwolde. © Gemeente Midden-Groningen
Na een test op de velden van voetbalvereniging SGV Schildwolde krijgen binnen nu en drie jaar alle elf sportvelden in de gemeente Midden-Groningen een maairobot.
De maairobot gaat de huidige trekkers vervangen, omdat de maairobots duurzamer grasmaaien. Zo laten de nieuwe maaiers het gras liggen, zodat het gras dichter en steviger wordt en hoeven de velden ook minder bemest te worden.
Ook vanwege het gewicht kiest de gemeente Midden-Groningen nu voor de maairobots. Het lagere gewicht is minder belastend voor het veld.

Beregenen

De nieuwe maairobots zullen rekening houden met wanneer de velden bezet zijn en dus alleen gaan maaien als het veld leeg is.
Naast de nieuwe maairobots gaat de gemeente ook nieuwe systemen aanbrengen om de velden te beregenen. Met die nieuwe systemen kan volgens de gemeente beter bekeken worden hoeveel er beregend moet worden. Dat scheelt in het watergebruik.