Veewagen met varkens kantelt op N33, verkeer weer op gang

Loslopende varkens bij de gekantelde veewagen
Loslopende varkens bij de gekantelde veewagen © Van Oost Media
Op de N33 tussen Veendam en Gieten is donderdagochtend een aanhanger van een veewagen gekanteld, waardoor varkens konden ontsnappen. Ook stierf een aantal varkens door het ongeluk, dat bij Rolde plaatsvond.
De weg werd daardoor rond 10.00 uur afgesloten en was enkele uren gestremd. Inmiddels kan het verkeer er weer langs, al is er door het oponthoud nog wel vertraging.

Varkens gered en afgevoerd

Bij het ongeluk zijn volgens de politie geen mensen gewond geraakt. De varkens die in de sloot waren beland, zijn door de brandweer op de kant gehaald, meldt RTV Drenthe. Ze zijn vervolgens door een andere veevervoerder meegenomen. Er zijn ook varkens die het ongeluk niet hebben overleefd. Deze dode varkens zijn door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

Weg deels weer vrij

Vanaf de rotonde bij Gieten is de N33 een deel van de ochtend in beide richtingen afgesloten geweest. Verkeer dat richting Assen wilde rijden, werd omgeleid. Rijkswaterstraat adviseerde onder meer om via Zuidbroek om te rijden.
De geschaarde trailer is geborgen, waardoor de weghelft van Gieten richting Assen in de loop van de middag weer mondjesmaat kan worden gebruikt. De weghelft van Assen richting Gieten is weer helemaal toegankelijk.
Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.