4 Mijl van Groningen vindt plaats op 11 oktober, via een app

Deze 4 Mijl-beelden zie je dit jaar niet
Deze 4 Mijl-beelden zie je dit jaar niet © RTV Noord
Wie dit jaar de 4 Mijl van Groningen wil lopen, doet dat op een andere manier dan anders. Een app moet het gevoel van het hardloopevenement zoveel mogelijk benaderen, maar iedereen bepaalt een eigen route.
De organisatie maakte eerder al bekend dat de 4 Mijl dit jaar niet door zou gaan vanwege de coronamaatregelen, en vervangen zou worden door een digitale editie.
Nu is bekend geworden dat het alternatief gratis is. Je kan de 4 Mijl lopen aan de hand van een route die je zelf uitstippelt met de Nationale Nederlanden Hardloopplanner. Dat kan op 11 oktober, op wat de verzekeraar de NN Running Day noemt. Behalve de 4 Mijl, kan op die manier bijvoorbeeld ook de marathon van Rotterdam worden gelopen.

App met publieksgeluiden

Aan de hand van de gratis te downloaden MyTrace-app moet de digitale versie van de 4 Mijl toch een beetje voelen als een evenement. Maak je gebruik van oordopjes tijdens het sporten, dan laat de app een aftelmoment horen, het startschot en aanmoedigingen van het publiek. Ook kan je het 4 Mijl-nummer van de band Nuchter beluisteren.
Zoals andere sport-apps, laat de applicatie ook tussentijden en andere statistieken zien. De snelste tijden worden bijgehouden op een leaderboard. Zo is er na 11 oktober in ieder geval een digitale winnaar van de 4 Mijl 2020.