Aantal coronabesmettingen blijft dalen, wel relatief meer jongeren besmet

In de provincie Groningen is de afgelopen week het aantal mensen met het coronavirus met enkele tientallen gestegen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de GGD.

Ruim de helft van de 31 nieuwe gevallen betreft personen tussen de 18 en 30 jaar. Drie personen zijn onder de achttien. Ook valt op dat ruim veertig procent van de personen, die de afgelopen zeven dagen positief zijn getest, de besmetting waarschijnlijk in het buitenland heeft opgelopen.

In totaal is sinds het begin van de epidemie bij 610 mensen in de provincie Groningen het coronavirus vastgesteld. Het werkelijke aantal is hoger, omdat in het begin lang niet iedereen kon worden getest. Bovendien kunnen mensen ongemerkt het virus bij zich dragen, zonder dat ze ziek worden.

Tekst gaat verder onder grafiek

Dalende trend

Ondanks bovengenoemde kanttekeningen constateert de GGD dat het aantal nieuwe coronabesmettingen in onze provincie blijft dalen. Ook zijn er de laatste tijd geen nieuwe overlijdens gemeld die verband houden met corona. Een uitgebreid testbeleid en een zo nauwkeurig mogelijk bron-en contactonderzoek moeten het virus verder indammen.

Langere wachttijden

Overigens lopen de wachttijden voor een coronatest op, omdat steeds mensen zich willen laten testen, ook als ze geen klachten hebben. De GGD roept daarom op alleen een test aan te vragen als er sprake is van ziekteverschijnselen die kunnen wijzen op een coronabesmetting.

Lees ook:
- Meer Groningers laten zich testen, aantal nieuwe besmettingen vrijwel gelijk

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws