Afzwaaiend directeur Groningerhuis Hilde van Ree geridderd

Hilde van Ree krijgt het lintje uit handen van burgemeester Thijsen
Hilde van Ree krijgt het lintje uit handen van burgemeester Thijsen © Gemeente Tynaarlo
Hilde van Ree is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde tijdens haar afscheidsreceptie in de voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda.
Van Ree neemt afscheid als directeur-bestuurder van Woningstichting Groningerhuis (WNG) waar ze sinds 2007 werkzaam was. Mede vanwege haar geboekte successen als bestuurder ontvangt zij de Koninklijke Onderscheiding.
Ze kreeg de onderscheiding opgespeld door burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo, waar haar woonplaats Midlaren onder valt.

Oog voor huurders

Van Ree stond met de woningstichting aan de basis van het ombouwen van leegstaande panden tot wooneenheden voor bijzondere doelgroepen, in Appingedam. Ook werd in Termunterzijl met bewoners en een commerciële partij een nieuw hart gecreëerd met een hotel, sociale woningbouw en een museum.
Van Ree wordt geroemd om haar oog voor de huurders. Zo kwam ze in het aardbevingsdossier op voor de veiligheid van bewoners en werd er een versterkingsopgave gerealiseerd. Ook zijn huurders door haar inbreng in de mogelijkheid gesteld om immateriële schade in te dienen.

Nevenactiviteiten

Niet alleen als bestuurder van WNG wordt ze geroemd. Ook haar nevenfuncties speelden mee in het onderscheiden van Van Ree. Ze was onder andere van 2008 tot eind 2013 voorzitter van Stichting Menterheem.
Daarnaast is ze sinds 2011 lid van de FUMA, een landelijke intervisiegroep van corporatiebestuurders en directeuren, waar ze de problemen van Oost-Groningen onder de aandacht heeft gebracht. Ook was ze bestuurslid van Stichting Oldambt Verbindt, waarmee ze zich belangeloos heeft ingezet voor snel internet in Noord- en Oost-Groningen. En sinds 2012 is ze secretaris van de ondernemersorganisatie Stichting De Compagnons. Een organisatie dat zich bezighoudt met het vermarkten van Oost-Groningen.