Eindelijk groen licht voor VV Nieuw Buinen in zonnepanelensoap

Na een hoop gesteggel in de voorbije jaren kan voetbalvereniging Nieuw Buinen waarschijnlijk eindelijk starten met het aanschaffen, plaatsen én aansluiten van zonnepanelen.

De zonnepanelen worden niet aangesloten op het net, maar de opgewekte energie wordt overdag opgeslagen in een batterijsysteem. De voetbalclub kan de energie dan 's avonds bijvoorbeeld gebruiken voor verlichting van de velden, weet RTV Drenthe.

Aansluitproblemen

Nieuw Buinen heeft al twee jaar plannen om sportcomplex Buunerdrome te verduurzamen met 246 zonnepanelen op het dak van het clubgebouw. Er bleek echter geen capaciteit te zijn om de panelen aan te sluiten op het elektriciteitsnet van Enexis, waardoor de club een al toegekende subsidie dreigde kwijt te raken. De kwestie leidde zelfs tot vragen in de Tweede Kamer.

De provincie Drenthe legde het probleem voor aan een aantal bedrijven met de vraag om met een rendabele oplossing te komen. 21 partijen reageerden daarop en uiteindelijk viel de keuze op een batterijsysteem van het bedrijf iwell.

Definitief besluit

Zodra de financiering rond is kunnen de leden van de Drentse zondagtweedeklasser in de Algemene Ledenvergadering van de club een definitief besluit nemen over de aanleg.

Lees ook:
- Besparingswens vv Nieuw Buinen valt in water door mededeling Enexis

Meer over dit onderwerp:
duurzaamheid zonnepanelen
Deel dit artikel:

Recent nieuws