Geen legionella meer bij VVS Oostwold, douches weer in gebruik

Het voetbalveld van VVS Oostwold
Het voetbalveld van VVS Oostwold © Merijn Slagter/RTVNoord
De douches bij voetbalvereniging VVS in Oostwold mogen weer gebruikt worden. Na een tweede controle van de gemeente Oldambt is er geen legionella meer aangetroffen in de waterleidingen van de kleedruimtes.
Afgelopen zaterdag konden de spelers geen gebruik maken van de watervoorzieningen. VV Oosterparkers besloot daarom af te zeggen voor de bekerwedstrijd. Het elftal wilde niet zonder gedoucht te hebben in de auto stappen.

Straf van de KNVB?

De spelers vonden het risico te groot in verband met het verspreiden van het coronavirus. Bovendien werkt een aantal spelersvrouwen van Oosterparkers in de zorg. De KNVB gaf aan dat er wel gespeeld moest worden, ondanks het ontbreken van een douchevoorziening.
'We zijn er erg blij mee dat het opgelost is. Dit wil je als club niet', zegt VVS-secretaris Herwin Broesder. 'De gemeente komt nog met een advies om dit in de toekomst te voorkomen.
De wedstrijd wordt aanstaande dinsdagavond ingehaald. Of VV Oosterparkers een straf krijgt voor het niet komen opdagen is niet bekend.