Duidelijkheid over nieuwe Gerrit Krolbrug blijft uit

De Gerrit Krolbrug
De Gerrit Krolbrug © Merijn Slagter/RTV Noord
Donderdag zou er meer duidelijkheid komen over de nieuw aan te leggen Gerrit Krolbrug in Stad, maar die duidelijkheid blijft uit. Rijkswaterstaat laat weten dat er voor het nemen van een besluit meer tijd nodig is.
Rijkswaterstaat wil de huidige brug vervangen omdat er meerdere ingrepen worden gedaan aan de vaarroute tussen Lemmer en Delfzijl. De brug in Stad maakt onderdeel uit van die route.

Geen hogere brug


Er is veel te doen rondom de aanpak van de brug. Bewonersorganisaties de omliggende woonwijken De Hunze, Van Starkenborgh, Beijum en de Korrewegwijk willen dat de nieuwe brug niet hoger wordt dan de huidige. Rijkswaterstaat denkt daar anders over, die willen dat de nieuwe brug 5,5 meter hoog wordt. De huidige is 2,18 meter hoog.
Het is nog niet bekend wanneer er wel duidelijkheid komt. Er wordt over drie verschillende brugopties gesproken. Eén van die opties is de zogenoemde bewonersvariant. De gemeenteraad van Groningen heeft zich ook uitgesproken over de hoogte van de toekomstige brug. Die wil dat die niet hoger dan 4 meter wordt.