Jeugdig FC Groningen speelt gelijk tegen eerstedivisionist NEC

Remco Balk scoorde twee keer tegen NEC
Remco Balk scoorde twee keer tegen NEC © Andy Zuidema
FC Groningen heeft vrijdagmiddag met 3-3 gelijkgespeeld tegen NEC. Op het sportpark van Rolder Boys scoorde Remco Balk namens de Groningers twee keer.
Bij de Trots van het Noorden maakte doelman Nigel Bertrams zijn debuut in de goal. Hij zag zijn ploeg al na zeven minuten op een 1-0 voorsprong komen door een keihard schot van Nicklas Strunck Jakobsen in de verre hoek.

Gemengd team

Het team van FC Groningen bestond uit een mix van eerste selectiespelers en spelers uit het O21-team van de club. Tom van de Looi en Ahmed El Messaoudi waren de enige spelers met de nodige eredivisieminuten die mochten aantreden in het team dat gecoached werd door Alfons Arts. NEC trad aan met bijna hetzelfde team dat vorige week de eerste competitiewedstrijd met 2-0 van Cambuur Leeuwarden verloor.
Bekijk hier de hoogtepunten van het oefenduel tussen FC Groningen en NEC
Hoogtepunten FC Groningen - NEC

Koelbloedig afgemaakt

Na elf minuten verdubbelde FC Groningen de score na goed voorbereidend werk van Kian Slor. De rechtsbenige linksbuiten gaf de bal prachtig mee aan Joël van Kaam, die op zijn beurt Remco Balk wist te bereiken. De jonge spits rondde koelbloedig af.
Even later kwamen de bezoekers uit Nijmegen terug in de wedstrijd door geklungel achterin bij FC Groningen. Bertrams ging in de fout nadat een aanvaller van NEC goed druk zette. De doelman speelde de bal bij Beekman in de voeten, die kon afronden.

Nogmaals Balk

Na een half uur maakte FC Groningen het verschil weer groter door wederom een doelpunt van Balk. Na een aanval over de linkerkant, kon de spits voor zijn tweede doelpunt van de middag tekenen. Na de pauze kwam de eerstedivisionist langszij dankzij doelpunten van Tavsan en Van Ottele.
Zondag speelt het eerste team van FC Groningen de laatste wedstrijd van het voorbereiding tegen Arminia Bielefeld. Vanwege een noodverordening zijn bezoekers van de Duitse club dan niet welkom in Groningen.