Wie kent schoonmaakster Geesje uit het Diakonessenhuis?

Het voormalig Diakonessenhuis aan de Van Ketwich Verschuurlaan in Stad
Het voormalig Diakonessenhuis aan de Van Ketwich Verschuurlaan in Stad © Groninger Archieven
Als 10-jarig meisje lag Sandra in 1986 met enorme buikpijn in het voormalig Diakonessenhuis in Stad. Een schoonmaakster sleepte haar door deze tijd heen. Nu zoekt ze naar de vrouw die ze destijds uit het oog verloor.
'Het lijkt een speld in de hooiberg, hoewel de zoekster er alle vertrouwen in heeft', zegt Ron Kas. Hij presenteert het radioprogramma Adres Onbekend van KRO-NCRV en helpt Sandra in haar zoektocht.
'Ze kwamen er niet achter wat ze had. Op een gegeven moment dachten ze dat ze baarmoederkanker had', vertelt hij over de situatie van het meisje destijds. De prognose was dat ze nog drie weken had. Uiteindelijk concludeerde een andere arts dat het een doorgebroken blinde darm was.
In de weken dat Sandra in het ziekenhuis aan de Van Ketwich Verschuurlaan lag, was een schoonmaakster tot twee keer toe haar steun en toeverlaat met het verwisselen van een verstopte katheter.

Waar is Geesje?

Na afloop bleef de herinnering aan deze voor haar waardevolle momenten hangen bij Sandra, die tot op de dag van vandaag naar haar op zoek is. Geesje, of een afgeleide daarvan, was in haar herinnering een blonde, ietwat mollige vrouw van rond de veertig.
Tips kunnen doorgebeld worden naar Adres Onbekend via 0800 - 30 30 300. Zondag tussen 12:00 en 14:00 uur wordt de zoektocht behandeld op NPO Radio 5.