Voetbalrellen in binnenstad Groningen

In de Grote Kromme Elleboog in Stad zijn Duitse en Groningse hooligans met elkaar op de vuist gegaan. Daarbij werden onder meer tafels en stoelen naar elkaar gesmeten.
Het ging om enkele tientallen mensen, vooral Duitse supporters, zegt een woordvoerder van de politie. Een confrontatie met de politie is er niet geweest en er zijn geen aanhoudingen verricht. Nadat de hooligans uitgevochten waren, ging een ieder z'n eigen kant op, aldus de woordvoerder. Momenteel is het weer rustig in de binnenstad.

Filmpjes van knokpartij

Via social media worden veel filmpjes van de confrontatie gedeeld.
Omwonenden filmden de confrontatie tussen de supportersgroepen
Meerdere buurtbewoners filmden de vechtpartij
Het gevecht vond onder meer plaats op de stoep van restaurant Bellami’s en het tegenovergelegen café Mulder in de Grote Kromme Elleboog. Behalve tafels en stoelen werden er planten, banken en glaswerk naar elkaar gegooid.

Noodbevel nu al van kracht

De politie meldt verder dat het noodbevel om 00.00 uur van kracht zou worden. De gemeente heeft dat naar voren gehaald, het noodbevel is nu al van kracht.
De politie is nu op zoek naar de Duitse groep om hen duidelijk te maken dat het noodbevel al van kracht is. Ook gaat de politie hen vertellen dat ze de stad uit moeten. Doen ze dat niet, dan worden ze opgepakt
De gemeente Groningen zei eerder deze week al dat supporters van Arminia Bielefeld niet welkom waren bij het oefenduel tegen FC Groningen in Stad. De gemeente had aanwijzingen dat Duitse risicosupporters naar Groningen wilden afreizen.