Arjen Robben scoort 3-1 voor Oranje

GRONINGEN - De provincie viert opnieuw feest. Na de 3-0 zege op Italië, won Nederland vrijdag met 4-1 van Frankrijk in een half oranje gekleurd stadion in Hoofdstad Bern in Zwitserland. Groningers mogen extra trots zijn: invaller Arjen Robben scoorde de 3-1 en gaf de assist voor de 2-0.
De Bedummer viel in de tweede helft in voor Engelaar, toen de stand nog 1-0 was. Een kwartier later gaf hij een voorzet aan Robin van Persie die de bal met een gelukje in het doel kreeg. De tien minuten daarna zakte Nederland wat in, wat zich uitte in een doelpunt van Thierry Henry in de 71e minuut. Frankrijk leek daardoor weer in de wedstrijd leek te komen, maar nog geen minuut later kwam Robben opnieuw in actie. Links naast het doel van de Fransen schoot hij de bal door de kleine opening die nog restte tussen de keeper en enkele verdedigers.
Met de 4-1 winst is Nederland zeker van de eerste plaats in de poule en een plaats in de kwartfinale. Dinsdag speelt Oranje de laatste poulwedstrijd tegen Roemenië.
Robben werd vorige week tijdens een training nog uitgeschakeld door een liesblessure. Het leek erop dat hij nog wel zeven tot tien dagen uit de running zou zijn, maar hij knapte snel op. Volgens de analyse van Team Support Systems (hieronder op de pagina aan te klikken) scoorde Robben het best op effectiviteit met een 8.4.