Inhoudelijke behandeling Jaagpadmoord uitgesteld naar november

Milton T. wordt verdacht van het doodsteken van Hidde Bergman
Milton T. wordt verdacht van het doodsteken van Hidde Bergman © Venema Media
De rechtszaak tegen Milton T., die verdacht wordt van het doodsteken van hardloper Hidde Bergman aan het Jaagpad in Stad, is op 2 en 3 november.
Dat meldt de rechtbank Noord-Nederland. Eerder zou de zaak in september inhoudelijk behandeld worden, maar dat is onder andere vanwege de coronamaatregelen niet gelukt. Deze maandagmiddag is de zesde pro-forma zitting, die ervoor moet zorgen dat het voorarrest van de verdachte niet verloopt. Zowel de verdachte als zijn advocaat zijn niet aanwezig bij de zitting.

Onrust na steekpartij

T. werd vorig jaar juni drie weken na Bergmans dood aangehouden. De steekpartij veroorzaakte veel onrust in de stad. Studentensportclubs, die hun velden langs het Jaagpad hebben, riepen hun leden op om niet meer alleen te fietsen zolang er niemand was aangehouden.

'Ik heb niks gedaan'

T. claimt onschuldig te zijn. ‘Ik heb niks gedaan, ik hoop dat jullie dat zien’, zei hij eerder tegen de rechters. Vanwege de coronamaatregelen kon hij niet bij de zitting aanwezig zijn en communiceerde hij via een videoverbinding vanuit de gevangenis in Vught.
De laatste pro-forma zitting was in juni. Toen is geprobeerd een inhoudelijke behandeling te plannen in oktober, maar dat lukte niet vanwege volle agenda's.