Lycurgus-speler krijgt na week uitslag van coronatest

Geoffrey van Gent slaat de bal door het blok
Geoffrey van Gent slaat de bal door het blok © JK Beeld
Een week lang kon Lycurgus-speler Geoffrey van Gent niet meedoen aan de trainingen, omdat hij last had van verkoudheidsklachten en in afwachting was van de uitslag van een coronatest. Inmiddels is duidelijk dat hij het virus niet bij zich draagt.
Vorige week dinsdag vroeg hij een coronatest aan en die kon op donderdag worden afgenomen. Lycurgus-coach Arjan Taaij beklaagde zich zondag aan het einde van de eerste week van de oefencampagne over de gang van zaken.

'Zorgen'

'Ik begrijp dat de testcapaciteit onder druk staat, maar moeten we iemand met klachten niet zo snel mogelijk testen en een uitslag geven, zodat diegene weet waar hij aan toe is? Als dat zeven dagen duurt, dan zit een werknemer dus zeven dagen thuis. Ik maak me daar nu gewoon een beetje zorgen om', aldus de Groningse oefenmeester op zondag.

Jong Oranje

Maandag kan de 23-jarige diagonaal weer meedoen aan de training. Op dinsdag en woensdag oefent Lycurgus in het Alfa-college Sportcentrum tegen Jong Oranje. In verband met coronamaatregelen is daar geen publiek toegestaan.