GGD Groningen neemt ruim 5000 coronatests af

Een medewerker van de GGD neemt een coronatest af
Een medewerker van de GGD neemt een coronatest af © RTV Noord
De GGD heeft de afgelopen week in onze provincie voor het eerst meer dan 5000 coronatests afgenomen. Veertig mensen testten positief.
In totaal lag het aantal bevestigde besmettingen in de eerste week van september op 68. Het verschil wordt verklaard door gevallen die buiten de GGD om zijn ontdekt, bijvoorbeeld bij huisartsen of instellingen.

Jongeren

Twee derde van deze besmette personen is tussen de 18 en 30 jaar oud. Ook werden vier jongeren tussen de 12 en 18 jaar positief getest.
Van alle nieuwe gevallen valt een kwart te herleiden aan het buitenland. Een derde is ontdekt na bron- en contactonderzoek.
Tekst gaat verder onder grafiek
De recente cijfers van de GGD laten zien dat het percentage positieve tests is toegenomen vergeleken met de afgelopen weken. Het gaat om 0,8 procent, dus iets minder dan 1 positieve test per 100 personen.

Extra capaciteit

De afgelopen periode kwam de testcapaciteit onder druk te staan en werden er nieuwe locatie geopend. Sinds 25 augustus kunnen mensen met klachten terecht in Veendam en sinds vorig week ook op een locatie aan de Europaweg in Stad.