Donar lijdt eerste nederlaag in oefencampagne

DaVonté Lacy, hier in de wedstrijd van dinsdag tegen Mons, was topscorer
DaVonté Lacy, hier in de wedstrijd van dinsdag tegen Mons, was topscorer © Gerrie van der Boom
De basketballers van Donar hebben de eerste nederlaag van de oefencampagne geleden. In eigen huis werd het 66-72 tegen het Belgische Belfius Mons-Hainaut.
Bij het duel mochten geen toeschouwers aanwezig zijn. Alleen de topscorers zijn bekendgemaakt door de club. DaVonté Lacy maakte de meeste punten namens de Groningers, namelijk 18. Will Moreton was goed voor 17 punten. Juwann James maakte er 10.

Drie keer winst

Het is de eerste nederlaag uit vier duels voor Donar in de oefencampagne. Dinsdag won de ploeg van coach Ivan Rudez nog met 61-48 van Mons. Daar waren een kleine tweehonderd toeschouwers getuige van. Eerder werd twee keer gewonnen van het Deense Bakken Bears.

Afzegging

De besloten oefenwedstrijd tegen een Duitse tegenstander, die voor komende zaterdag gepland stond, gaat niet door voor Donar. De tegenstander heeft afgezegd in verband met ‘coronaperikelen’.

Bremerhaven

Donar oefent op dinsdag 29 september opnieuw in MartiniPlaza, tegen het Duitse Eisbären Bremerhaven. Dat duel wordt gespeeld in de middenhal, waardoor er plaats is voor meer toeschouwers dan bij de voorgaande oefenduels, die werden gespeeld in de EXPO-hal.

Champions League

De week daarvoor hoopt Donar de kwalificatie voor de Champions League te spelen ‘in een bubbel’ op Cyprus. Toch is er veel onzekerheid, nadat de eerste tegenstander tijdens dat kwalificatietoernooi, het Oekraïense Dnipro, recent bekend heeft gemaakt dat ze vijf spelers in de selectie hebben met corona.