Nieuwe ronde opkoopregeling huizen bevingsgebied start maandag

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) begint maandag met een nieuwe ronde van de opkoopregeling voor huizen in het aardbevingsgebied. Daarvoor is opnieuw tien miljoen euro beschikbaar.

Mensen kunnen zich tot en met 11 oktober aanmelden voor de regeling, mits zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet de woning in de kern van het aardbevingsgebied staan en moet het huis al minimaal acht maanden via een makelaar te koop staan.

Voorrang bij bijzondere omstandigheden

Huiseigenaren met bijzondere omstandigheden, zoals een medische indicatie, familieomstandigheden of met een lange woon-werkafstand, krijgen voorrang. Dat geldt ook voor eigenaren van wie het huis het langst te koop staat. Sinds dit jaar wordt ook significante schade door mijnbouw als bijzondere omstandigheid aangemerkt.

Na november horen de aanvragers of zij in aanmerking komen voor het Koopinstrument, zoals de opkoopregeling officieel heet.

Dertig huiseigenaren uitgekocht

Dit is de tweede aanvraagronde van dit jaar. In het voorjaar ontving de NCG 32 aanvragen, waarvan dertig voldeden aan de voorwaarden. Het budget van tien miljoen euro was voldoende om hen uit te kunnen kopen.

Lees ook:
- Nieuwe opkoopregeling huizen bevingsgebied start volgende week (maart 2020)
- Dit jaar worden vijftig huizen in bevingsgebied opgekocht (2019)

Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok
Deel dit artikel:

Recent nieuws