Remy reist Oranje achterna

BASEL - RTV Noord-verslaggever Remy van Mannekes is ook helemaal in de ban van Oranje. Zelfs zo erg dat hij in het weekend van de kwartfinale een collega bereid vond om zijn dienst over te nemen. Zodat hij... naar Basel kon!
Tussen het feesten door houdt Remy ons op de hoogte via sms/mms.
Zaterdag 10.22 uur: Waren om 4 uur bij hotel in de middle of niets in Zwarte Woud. Op de parkeerplaats geslapen. Nu sleutel gekregen en richting stad!!
12.38 uur: 'Kampioenen! Kampioenen!' en 'Basel is van ons'. Vanavond spelen we tegen Rusland en iedereen mag het weten. Nu op weg naar 't centrum. Het feest kan beginnen!!
12.53 uur: Acht uur voor de wedstrijd. De oranje massa bezorgt me nu al kippenvel. De inwoners van Basel kijken hun ogen uit. En dat alles bij 28 graden. En dan te bedenken dat ik vandaag eigenlijk moest werken. Janine bedankt voor 't invallen!
13.53 uur: Doel bereikt: The fanzone van oranje!
Remy op de Marktplatz in hartje Basel:
13.58 uur: Je zal maar inwoner van Basel zijn en niets vermoedend op zaterdag boodschappen willen doen aan de andere kant van de stad. Geen goed plan! De brug is van ons!
15.23 uur: Het mag duidelijk zijn: we hoeven vanavond geen minuut van de wedstrijd te missen. Overal in de stad hangen grote beeldschermen, waarop alles is te volgen. Nog 6 uur!!
15.53 uur: Bij deze besloten: hier gaan we de wedstrijd bekijken. Langs de oever van de Rijn, zittend op een tribune die plaats biedt aan honderden fans. Waanzinnige plek!
20:30 uur: We zingen met z'n allen het ene na het andere lied. Bijvoorbeeld: 'En we zwaaien met z'n allen naar die boot. Lol!!
22:09 uur: Wanneer gaan ze nu eens rustig voetballen! Waarom lijkt opeens niets meer te lukken? Het kan nog. Wat een megaspannende pot!
22.31 uur: Yes!!! We zijn weer terug in de wedstrijd...
23.24 uur: Dik 750 kilometer van huis. Ontgoocheling, maar ook berusting. En bovenal: we waren erbij! Groeten vanuit Basel.