FC Groningen verliest van PSV en ziet Robben met blessure uitvallen

FC Groningen heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 3-1 verloren van PSV. Tot overmaat van ramp viel Arjen Robben na een half uur spelen met een blessure uit.

Robben ging na dertig minuten spelen een sprongduel aan, ging zonder echte tegenstand tegen de grond en gebaarde vrij snel daarna dat hij niet verder kon. Uit frustratie trok de Bedumer zijn shirt uit en beende weg richting de catacomben.

Azor Matusiwa nam zijn aanvoerdersband over.

Gelijkmaker Suslov

Vlak hierna kwam PSV op voorsprong. Na een aardige aanval was het Gakpo die de score opende. Deze 0-1 was tevens de ruststand.

Na de pauze kwam FC Groningen in de 56e minuut op gelijke hoogte. PSV nam het uitverdedigen in eigen strafschopgebied niet serieus genoeg, verspeelde de bal uiterst knullig waarna de vervanger van Robben, Tomas Suslov, de gelijkmaker liet aantekenen.

Lang kon de thuisploeg niet van de 1-1 genieten, want twee minuten later scoorde Malen de 1-2. Nieuwe spits Larsen werkte keihard en zocht naar de gelijkmaker, maar kreeg geen kansen.

Vier wissels

In de 82e minuut hield Sergio Padt een strafschop van Malen tegen na een handsbal in de defensie bij de thuisploeg. Buijs bracht vier wissels en probeerde het tij te keren, maar de beslissende goal viel aan de overkant. Gakpo schoot met zijn tweede treffer van de middag het duel in het slot.

Lees ook:
- Robben valt geblesseerd uit bij rentree in eredivisie

Deel dit artikel:

Recent nieuws