Vijftien leden van Vindicat besmet met corona

De sociëteit van Vindicat: Mutua Fides, gevestigd aan de Grote Markt in de stad Groningen
De sociëteit van Vindicat: Mutua Fides, gevestigd aan de Grote Markt in de stad Groningen © ANP
Vijftien leden van studentenvereniging Vindicat zijn besmet geraakt met het coronavirus. Vanwege de besmettingen blijft de sociëteit Mutua Fides aan de Grote Markt in Stad in elk geval tot woensdag dicht.
'We verwachten dat het aantal besmettingen nog zal oplopen', zegt rector Wessel Giezen. Naast de positief geteste studenten, wacht een onbekend aantal hun coronatest nog af.

Vooral ouderejaars

De studentenvereniging vermoedt dat de leden niet gedurende de introductieperiode besmet zijn geraakt met het coronavirus. 'Het gaat om ouderejaars-leden, die geen rol hebben gehad gedurende de introductieweek', zegt Giezen. Wel zijn de besmette leden in het sociëteitsgebouw geweest.
De GGD start een contactonderzoek. Vindicat heeft daarnaast contact met de Hanzehogeschool, de Veiligheidsregio Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen, om de situatie beter in kaart te brengen. De besmette leden zijn in quarantaine geplaatst.

Tweede vereniging

Vindicat is de tweede Groningse studentenvereniging waar leden besmet zijn geraakt met het coronavirus. De christelijke studentenvereniging Navigators telt inmiddels 29 besmette leden.