Lopend Vuur: Betaald parkeren in vrijwel de hele stad is een goed idee

De gemeente Groningen wil het betaald parkeren in de stad flink uitbreiden.

Eind vorige week liet het college weten de parkeerdruk te willen verlagen door ook in diverse wijken rondom het centrum betaald parkeren in te voeren.

Waar moet je straks betalen voor een parkeerplaats?

Het gaat om Paddepoel, Selwerd, De Hoogte, Coendersborg, De Wijert-Noord, Corpus den Hoorn en delen van de Hoornse Meer. Ook in de ontwikkelzone rondom het Oosterhamrikkanaal, de Suikerzijde (het voormalige Suikerfabriekterrein) en het Stadspark wil de gemeente betaald parkeren invoeren. Over de Indische Buurt wordt apart een besluit genomen.

Waarom breidt de gemeente betaald parkeren uit?

Door het betaald parkeren in één keer in een groter gebied in te voeren, wil het college voorkomen dat de overlast zich verplaatst naar wijken waar parkeren nog gratis is. Het betaald parkeren moet gaan gelden voor wijken die in een schil liggen rondom de meer centrale stadsdelen waar je al langer moet betalen om de auto te parkeren.

Wat is jouw mening hierover?

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op de facebookpagina van Edwin op Noord.

Katten moeten buiten worden aangelijnd

Dat was ons Lopend Vuur van gisteren. De meningen zijn verdeeld over dit onderwerp. Van de 10.058 stemmers is 46 procent het hier mee eens. 54 procent is tegen dit voorstel.

Meer over dit onderwerp:
lopendvuur
Deel dit artikel:

Recent nieuws