Hippolytushal Middelstum in de problemen, gemeente springt bij

De Hippolytushal in Middelstum
De Hippolytushal in Middelstum © RTV Noord
De gemeente Loppersum zet 35.000 euro opzij om de Hippolytushal in Middelstum in de benen te houden. De stichting die de hal exploiteert zit in financiële problemen, onder andere vanwege het coronavirus.
Ook kampt de hal met veel hogere energiekosten door problemen met een aantal technische installaties.

Gemeente had conflict bij oplevering

De problemen spelen al sinds de oplevering van de hal vier jaar geleden. De gemeente raakte in conflict met de aannemer en de projectontwikkelaar, omdat zij de hal maandenlang dicht hielden. Het bouwbedrijf zei nog geld te moeten krijgen van de ontwikkelaar. Pas nadat alle betalingen werden gedaan, konden de deuren worden geopend.
'Daardoor zijn de puntjes toen niet goed op de i gezet', zegt wethouder Bé Schollema (PvdA/GroenLinks). 'Dat kom je nu in het beheer en onderhoud tegen. Daarom zijn we nu met de aannemer en de projectontwikkelaar in gesprek om het af te ronden, zoals we dat eigenlijk hadden moeten doen.'

Verenigingen mochten niet sporten

De stichting liep ook inkomsten mis, doordat sportverenigingen enkele maanden de hal niet gebruikten vanwege het coronavirus. Inmiddels kunnen de clubs er weer gebruik van maken. Loppersum verwacht compensatie te krijgen van het Rijk voor de extra kosten door het coronavirus.