Lopend Vuur: Winkels moeten zelf weten wanneer ze open zijn

De Groningen City Club pleit voor een ruimere openstelling voor winkels op zondag. Volgens de GCC is er behoefte bij het winkelend publiek om op bijvoorbeeld zondagochtend 8.00 uur al naar de supermarkt te gaan.

Een meerderheid van de coalitiepartijen in de Groninger gemeenteraad lijkt er echter niets voor te voelen om de winkels al zo vroeg open te gooien.

Vroeger waren winkels op zondag gesloten. Daar is de laatste jaren, met name bij supermarkten, verandering in gekomen. Ook kennen veel gemeenten koopzondagen. Niet iedere winkelier doet daar overigens aan mee.

In winkelcentrum Paddepoel in de stad was enkele jaren geleden een hoogoplopend conflict over de verplichte openstelling van winkels op bepaalde tijdstippen.

Het is over het algemeen aan gemeenten om te bepalen wanneer winkels hun deuren open mogen gooien. Maar moet dat, in een 24-uurs economie, niet helemaal vrijgegeven worden? Het zou de winkeliers wellicht helpen in de strijd met online winkels.

Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op de facebookpagina van Edwin op Noord.

Betaald parkeren

'Betaald parkeren in vrijwel de hele stad is een goed idee' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 5719 stemmers was 74 procent het daarmee oneens, 26 procent eens.

Meer over dit onderwerp:
lopendvuur
Deel dit artikel:

Recent nieuws