Oppositiepartijen dringen opnieuw aan op ontbinden bouwcontract Ring Zuid

De oppositie in de Provinciale Staten heeft de wens om het bouwcontract rond de zuidelijke ringweg te ontbinden kracht bijgezet door schriftelijke vragen te stellen aan het provinciebestuur.

Partij voor de Vrijheid, Forum voor Democratie, SP, Groninger Belang, Partij voor het Noorden, Partij voor de Dieren en 50PLUS stellen: 'De provincie is de weg kwijt en moet deze weer terug zien te vinden.'

'Allerlei complicaties'

Ze willen weten of het contract ontbonden kan worden nu daarvan 'door allerlei complicaties en tegenslag van de oorspronkelijke uitvoering en begroting aanzienlijk is afgeweken'.

Twee maanden geleden stelden de partijen al in een open brief voor om het contract te ontbinden en de aanpak van de zuidelijke ringweg op te delen in deelprojecten.

Vrees voor miljoenenstrop

Die deelprojecten moeten vervolgens opnieuw worden aanbesteed, om per onderdeel te kijken waar er geld bespaard kan worden. Zo zeggen de partijen een miljoenenstrop te willen voorkomen.

De aanpak van de Ring Zuid gaat jaren langer duren dan verwacht en er zijn schattingen dat de kosten meer dan honderd miljoen hoger uitvallen dan begroot.

Lees ook:
- Gedeputeerde over vervolggesprekken Ringweg: 'Het vertrouwen is dun'
- Statenoppositie: 'Ontbind contract aannemer Ring Zuid'

Meer over dit onderwerp:
zuidelijke_ringweg
Deel dit artikel:

Recent nieuws