Nu vijftig coronabesmettingen bij studentenvereniging Navigators

Het aantal coronabesmettingen bij de christelijke studentenvereniging Navigators in Groningen neemt nog steeds toe. Inmiddels zijn het er vijftig.

Afgelopen maandag stond de teller nog op 29. Volgens bestuurslid Rixt Oving is de verdere toename geen verrassing. 'We waren nog in afwachting van een aantal testuitslagen. De meeste zijn nu binnen. Er kunnen nog een paar gevallen bijkomen, omdat de quarantaineperiode van tien dagen nog niet voorbij is. Maar het zullen er niet veel meer worden.'

Activiteiten stilgelegd

Het bestuur van Navigators besloot vorige week alle activiteiten van de vereniging stil te leggen nadat de eerste besmettingen aan het licht waren gekomen. Oving benadrukt nogmaals dat de besmettingen buiten de vereniging hebben plaatsgevonden: 'Onze leden hebben ook onderling contact. De besmettingen die er nu bij zijn gekomen, zijn vaak huisgenoten van leden die al eerder besmet raakten'.

In alle gevallen gaat het om milde klachten. Inmiddels zijn 25 besmette leden weer klachtenvrij. Navigators heeft ongeveer 450 leden.

Dit bericht is aangevuld met de informatie over het aantal leden dat niet meer besmet is.

Lees ook:

- Aantal coronabesmettingen studentenvereniging Navigators loopt verder op
- Aantal besmettingen bij studentenvereniging loopt op, bron nog onbekend (update)
- 13 leden Navigators Studentenvereniging besmet met corona

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg studenten
Deel dit artikel:

Recent nieuws