Nog steeds onduidelijkheid over tijdelijke huisvesting van Lauwers College in Grijpskerk

Uiterlijk in november moet duidelijk zijn of het Lauwers College ook na 1 januari gebruik kan blijven maken van tijdelijke huisvesting in Kerkplein 6 in Grijpskerk. Dat zei wethouder Hielke Westra woensdagavond tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad Westerkwartier.

Wegens structureel ruimtegebrek in het hoofdgebouw van het Lauwers College zijn sinds het begin van dit schooljaar in Kerkplein 6 drie lokalen ingericht als noodvoorziening.

De tijdelijke situatie geldt in elk geval tot de jaarwisseling. Er ligt echter een particulier initiatief om in het pand woonzorgappartementen te realiseren. Door de coronacrisis heeft een haalbaarheidsonderzoek daarover vertraging opgelopen.

Geen nieuwbouw

Wethouder Westra verwacht de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek uiterlijk in november. Dan moet ook duidelijk zijn of de school na de jaarwisseling gebruik kan blijven maken van de tijdelijke lokalen en voor hoe lang.

Nieuwbouw voor het Lauwers College zit er voorlopig niet in liet wethouder Westra de raad weten. Hij wil eerst weten of het aantal leerlingen ook de komende jaren blijft groeien. De directie van het Lauwers College verklaart de groei vanwege de populariteit van het zogeheten gepersonaliseerde onderwijs dat op de school voor VMBO, HAVO en VWO wordt gegeven.

Meer over dit onderwerp:
onderwijs
Deel dit artikel:

Recent nieuws