Bij Groningen mislukte Alexander Sørloth is nu man van 30 miljoen

FC Groningen kocht de Noorse aanvaller ooit voor ruim een half miljoen euro van het Rosenborg BK. Maar Alexander Sørloth schoot geen deuk in een pakje boter en verkaste naar Denemarken. Nu drie jaar later wil RB Leipzig hem inlijven voor dertig miljoen euro.

De 24-jarige Sørloth speelde 38 wedstrijden voor FC Groningen en scoorde vijf maal. In die 38 keer was hij vaak reservespeler. Roemloos keerde hij terug naar Scandinavië naar het Deense FC Midtjylland. Daar kreeg hij zelfvertrouwen en scoorde er weer lustig op los.

24 doelpunten

Het Engelse Chrystal Palace kocht de geblokte spits vervolgens voor tien miljoen euro. Via KAA Gent belandde hij bij het Turkse Trabzonspor waar hij afgelopen seizoen in 34 wedstrijden 24 maal scoorde. Dat bleef niet onopgemerkt in Duitsland. RB Leipzig wil hem nu inlijven voor 30 miljoen euro, zo meldt de Noorse krant VG Sporten.

Voor de Duitse club een recordbedrag. Als de overgang van Sørloth doorgaat krijgt FC Groningen als opleidingsvergoeding 1 procent van de transfersom. Dat zou neerkomen op zo'n drie ton.

Meer over dit onderwerp:
WEER
Deel dit artikel:

Recent nieuws