Geen optocht en feesttent tijdens carnaval in Ter Apel

Carnaval in Ter Apel in 2020
Carnaval in Ter Apel in 2020 © Suzanne Stoppels/RTV Noord
In 't Klooster en de Wieke (Ter Apel) is tijdens het komend carnaval in februari geen optocht. Dat heeft carnavalsvereniging de Kloosterwiekers besloten. Ook komt er geen feesttent op het Dr. Mansholtpark.
Volgens de Kloosterwiekers bieden de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus te weinig hoop om er een uitgebreid publieksevenement van te maken. De organiserende carnavalsvereniging heeft dit besluit genomen in overleg met regionale carnavalsverenigingen. De Kloosterwiekers neemt dit besluit zo vroeg omdat de voorbereidingen op het feest nu al zouden moeten beginnen.
Carnaval in Ter Apel zonder optocht

Denk mee: hoe kan carnaval wel doorgaan?

Toch is het carnaval in Ter Apel niet volledig afgelast. De Kloosterwiekers gaan er volgens eigen zeggen alles aan doen om toch carnaval te vieren, alleen niet zo groots als de inwoners van Klooster en de Wieke gewend zijn.
'We gaan heus wel carnaval vieren, maar dan met coronaregels', laat Ronald Hut van de Kloosterwiekers weten. 'Alles is te organiseren, ook polonaise kan wel op anderhalve meter afstand.'
De vereniging gaat dan ook met een enquête langs bij de groepen die vorig jaar meeliepen langs met de vraag om mee te denken op welke manier carnaval wel door kan gaan, zonder optocht en feesttent. Wat er precies in de enquête staat willen ze nog niet kwijt.
Het is nog niet bekend of de optocht in Kronkeldörp (Kloosterburen) wel doorgaat. In Drenthe zijn wel alle optochten afgelast.