Richairo Zivkovic en FC Groningen niet opnieuw met elkaar in zee

Richairo Zivkovic, een 'vertrouwd gevoel' bij FC Groningen
Richairo Zivkovic, een 'vertrouwd gevoel' bij FC Groningen © RTV Noord
Hij trainde een aantal weken mee met FC Groningen, maar daar blijft het bij. Richairo Zivkovic was zelf graag aan een tweede termijn begonnen bij de club waar hij groot werd, maar Changchun Yatai heeft de aanvaller opgedragen terug naar China te komen.
Zivkovic sprak vorige week vrijdag nog de wens uit het trainingsshirt van FC Groningen in te ruilen voor het wedstrijdshirt, maar zover komt het niet. Zijn club heeft hem een vliegticket naar China gestuurd.
Een al dan niet tijdelijke overgang van Zivkovic naar FC Groningen leek vorige week iets dichter bij te zijn, zo liet de aanvaller tegenover RTV Noord weten.
Zivkovic: 'Vertrouwd gevoel'

Verhuurd aan club Van Bronckhorst

Maar uiteindelijk besloot Changchun Yatai deze week toch om Zivkovic terug naar China te halen. En dat mag opvallend genoemd worden, want het tweede niveau waarop de club uitkomt, ligt momenteel stil vanwege het coronavirus.
'Ze hebben daardoor besloten om hem eerst voor twee maanden te verhuren aan een andere Chinese club die wél in actie komt', vertelt Marko Markovic, de stiefvader van Zivkovic. Het zou gaan om Super League-club Guangzhou R&F FC, dat getraind wordt door Giovanni van Bronckhorst. Of hij daarna alsnog terugkeert bij Changchun Yatai, wordt na de verhuurperiode bekeken.
Donderdag was Zivkovic bezig een nieuw visum te regelen. Vrijdag stapt hij op het vliegtuig naar China.
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen was niet bereikbaar om te reageren.

Spaanse aanwinst

Donderdag werd wel bekend dat FC Groningen zich versterkt met de 23-jarige Spanjaard Miguel Ángel Leal. De vleugelverdediger komt over van het Spaanse Villareal, waar hij in het tweede elftal speelde.