Bouw mfc Zevenhuizen gaat van start

Bouw MFC Zevenhuizen van start gegaan
Bouw MFC Zevenhuizen van start gegaan © Jan Been/RTV Noord
Op het sportcomplex in Zevenhuizen is vrijdag de bouw gestart van het multifunctioneel centrum. Het nieuwe gebouw biedt straks onderdak aan de vele verschillende verenigingen in het dorp.
In het nieuwe gebouw wordt onder meer het dorpshuis gevestigd en krijgen onder meer de voetbalclub en de korfbalvereniging onderdak.
Jarenlang drongen inwoners en verenigingen in het dorp aan op de komst van een multifunctioneel centrum. Eerst gebeurde dat bij de gemeente Leek en na de herindeling bij de gemeente Westerkwartier. Eind vorig jaar stelde de gemeenteraad van Westerkwartier ruim tweeënhalf miljoen euro beschikbaar, plus de nodige extra bedragen om onder meer de omgeving van het nieuwe gebouw in te richten.
Tijdens de door veel inwoners bijgewoonde bijeenkomst roemden de wethouders Hielke Westra en Geertje Dijkstra-Jacobi van Westerkwartier de inzet en de jarenlange vasthoudendheid van het stichtingsbestuur van het mfc.
vele handen maken licht werk
vele handen maken licht werk © Jan Been/RTV Noord
Daarna was het de beurt aan gemeenteraadsleden om de bak van een graafmachine vol te scheppen met zand. Wethouder Westra stortte de vracht daarna symbolisch op het bouwterrein als teken dat de bouw kan beginnen.
Ook de inwoners en verenigingen zelf moeten een financiële bijdrage leveren aan de totstandkoming van het mfc. Daarvoor worden diverse acties en activiteiten georganiseerd.
Het streven is dat het multifunctioneel centrum begin augustus 2021 opengaat.