Werkzaamheden aan Doorderpad stilgelegd

De werkzaamheden aan het Doorderpad bij Toornwerd zijn stilgelegd. De dorpsvereniging en omwonenden trokken bij de gemeente Loppersum, die het pad wil verbreden, aan de bel.
Door de verbreding zou het pad namelijk zijn karakter verliezen en onherstelbaar worden beschadigd, zeggen Toornwerders, fietsers en wandelaars die er regelmatig gebruik van maken.

Fietssnelweg

Het pad is nu 1,20 meter breed en kronkelt langs het water door het landschap bij het dorpje tussen Middelstum en Kantens. De gemeente wil het pad verbreden tot 2,50 meter. Bovendien zou het een betonnen wegdek krijgen. Hierdoor zou het smalle wandel- en fietspad omgetoverd worden tot een fietssnelweg.
'Vorig jaar oktober hoorden we van de plannen', vertelt Fenneke Colstee uit Toornwerd. 'We hebben toen direct aan de bel getrokken en gezegd dat we mee willen praten. De gemeente zou ons op de hoogte houden, maar het bleef stil.'

Boos en verdrietig

Afgelopen week stond er plotseling een bord, waarop de werkzaamheden werden aangekondigd. Dit tot grote schrik van Colstee.
Ik heb direct een mail naar de gemeente gestuurd. Daarin heb ik gezegd dat we boos en verdrietig zijn, omdat het pad zo wordt beschadigd. Bovendien vind ik het niet netjes dat we niet zijn ingelicht. Terwijl ons dat wel was beloofd.'

Gestaakt

De gemeente Loppersum laat in een schriftelijke reactie weten, dat de werkzaamheden voorlopig zijn gestaakt en dat zal worden uitgezocht hoe het zo mis heeft kunnen lopen wat betreft de communicatie.