Afgelopen: FC Groningen verslaat ADO dankzij eigen goal Pinas

© Orange Pictures
FC Groningen heeft in Den Haag een 1-0 zege geboekt. Het eigen doelpunt was een eigen goal van ADO-verdediger Pinas. Hrustic miste in de 75e minuut een levensgrote kans op de tweede Groningse goal.
TV-stream:
  • Beide ploegen zijn zoekende in de beginfase, nog geen kansen gezien
  • In de tiende minuut schiet El Hankouri namens de FC voorlangs
  • FC Groningen komt in de 23e minuut op voorsprong door een eigen goal van Pinas; kwam uit het niets.
  • De voorzet was van Bart van Hintum waarna de verdediger van ADO het even helemaal kwijt was.
  • Poeier van Matusiwa gaat net naast, het blijft 0-1.
  • Larsen komt na een corner twee keer in kansrijke positie, maar weet er niets mee te doen.
  • Hele matige eerste helft, door eigen goal Pinas staat FC Groningen wel aan de goede kant van de score.
  • Gele kaart voor Dammers, leek niks aan de hand te zijn na lange bal. Besuijen gaat theatraal naar de grond.
  • Aan het begin van de tweede helft krijgt Kramer geel na een overtreding op Makkelie, VAR heeft ernaar gekeken. Had rood kunnen zijn want Kramer raakt Itakura vol op het been.
  • ADO-trainer Rankovic heeft al vier keer gewisseld, bij de FC nog geen nieuwe namen.
  • Enorme kans voor FC Groningen op de tweede treffer; Suslov kan een kwartier voor tijd alleen op de doelman af, legt af op Hrustic die de bal niet in het doel krijgt door een verdedigende actie ADO. Had de 0-2 moeten zijn.
  • Slotfase loopt, ADO probeert het met lange ballen. FC Groningen loert op de counter.
  • Suslov schoot in de blessuretijd een bal op tegen doelman Koopmans. Dat was het laatste wapenfeit van een abominabel duel.