FC Groningen pakt na armetierig duel drie punten in Den Haag

De eerste seizoenszege van FC Groningen is een feit. In een slechte wedstrijd werd ADO Den Haag met 1-0 verslagen. De enige goal van de middag kwam op naam van ADO-verdediger Pinas, die de bal knullig in eigen doel werkte.

Na de nederlaag tegen PSV had Danny Buijs zijn elftal bijna helemaal intact gelaten. De enige wijziging was de basisplaats voor Ajdin Hrustic, die de logische vervanger was van de geblesseerde Arjen Robben. Beide ploegen begonnen erg tam aan het duel. Er vielen nauwelijks kansen te noteren en het spel verliep in een traag tempo.

Eigen goal Pinas

Uit het niets kwam FC Groningen op voorsprong, halverwege de eerste helft. Een onschuldige voorzet van de opgestoomde Bart van Hintum werd onhandig door Shaquille Pinas achter zijn eigen doelman gewerkt. FC Groningen verdiende de voorsprong, maar wist verder weinig af te dwingen. Op slag van rust kreeg ADO Den Haag nog een goede mogelijkheid uit een vrije trap, waarbij Dammers onterecht geel kreeg voorgehouden van scheidsrechter Makkelie na een mislukte actie van Besuijen. Die kans leverde niets op.

Wissels ADO

In het begin van de tweede helft ontsnapte ADO-spits Kramer aan rood na een charge op Itakura. De VAR kwam eraan te pas, maar Makkelie hield het bij geel, waar rood meer op zijn plaats was geweest. De thuisploeg ging na een aantal wissels opportunistischer spelen en daar hadden de gasten duidelijk meer moeite mee.

Gemiste kans Hrustic

De bezoekers weten de voorsprong relatief eenvoudig te verdedigen. ADO brengt al vlot vier wissels, maar gaat er niet direct beter van spelen. Groningen slaagt er op haar beurt niet in om een aantal effectieve counters op de mat te leggen. In de 75e minuut moet FC Groningen de tweede treffer maken, nadat Suslov een counter opzet en vlak voor de keeper aflegt op Hrustic. Het schot van de Bosnische Australiër wordt op het laatste moment nog geblokt door een ADO-verdediger.

Drie punten

In de slotfase verandert het wedstrijdbeeld niet meer en kan de FC de eerste drie punten in de competitie bijschrijven. FC Groningen heeft daardoor drie punten uit twee duels en vervolgt het seizoen vrijdag met de uitwedstrijd tegen FC Twente. Aftrap in Enschede is om 20.00 uur.

Deel dit artikel:

Recent nieuws